sklep zero waste sklep zero waste sklep zero waste sklep zero waste

MYDŁO RZEMIEŚLNICZE WĘGLOWE

17,99  z VAT

Mydło do zadań specjalnych, uzbrojone w oczyszczający węgiel aktywny. Doposażone w olej tamanu o właściwościach antybakteryjnych. Wspomagane przez siły koalicji – olejek drzewa herbacianego i olejek rozmarynowy razem ruszają do walki z niedoskonałościami skóry.

Skóra lubi kwaśne pH, natomiast mydło ma odczyn zasadowy. Zatem  pamiętajcie, by po umyciu twarzy mydłem użyć tonik celem regulacji pH skóry. Zalecamy stosowanie mydła węglowego do mycia twarzy 1-2 razy w tygodniu.

VEGAN TAK

WAGA 100 ± 5 G

Na stanie

SKU: mydlo-rzemieslnicze-weglowe Kategorie: , ,
UDOSTĘPNIJ

Opis

DLA KOGO?

Do cery problematycznej i trądzikowej.

CZEMU NASZE MYDLO JEST WYJATKOWE?

Podstawą jest uczciwa receptura, a co za tym idzie nie używamy oleju palmowego (niezgodnego z naszą proekologiczną polityką i według nas taniego zamiennika), do produkcji używamy najlepszych surowców i tylko takich, które mają w mydle coś „do powiedzenia”, czyli mają konkretne działanie. Nie ma zbędnych składników i wypełniaczy, każdy jest ważny.

Ponadto ograniczyliśmy użycie oleju kokosowego, bo naszym zdaniem jego zbyt duża ilość w mydle wysusza. Z naszego doświadczenia wynika, że próg wrażliwości na niego stopniowo  podnosi się po długotrwałym stosowaniu komercyjnych kosmetyków. Dlatego zadbaliśmy, by było go tylko tyle, ile naprawdę konieczne.

Zadbaliśmy też o to, by pozostawić w mydle taką ilość niezmydlonych olejów i maseł, by nie tylko myło, ale również pielęgnowało skórę. Naszym zdaniem, czasy mydła o funkcji tylko myjącej już minęły.

OPIS NIEKTÓRYCH SKŁADNIKÓW

OLEJ TAMANU – otrzymywany jest z nasion wawrzynu aleksandryjskiego ( Calophyllum Inophyllum). To piękne, wiecznie zielone drzewo o wonnych, białych kwiatach pochodzi z południowej części Indii, Afryki Wschodniej, Malezji i Australii. Ma intensywny zapach i ciemnobrązowo- zielonkawe zabarwienie. Ze względu na skład wykazuje działanie przeciwzapalne, antybakteryjne, pobudzające regenerację tkanek, nawilża skórę i poprawia jej elastyczność. Jest polecany do pielęgnacji skóry tłustej i trądzikowej. Łagodzi stany zapalne i swędzenie skóry.

OLEJEK Z DRZEWA HERBACIANEGO – otrzymywany jest przez destylację z parą wodną liści i gałązek drzewa Melaleuca alternifolia L. Charakteryzuje go świeży, ziołowo-drzewny zapach. Ma silne działanie antyseptyczne, wykazuje się szerokim spektrum działania antybakteryjnego i przeciwgrzybicznego. Działa z powodzeniem również na niektóre wirusy.

OLEJEK ROZMARYNOWY – otrzymywany przez destylację z parą wodną świeżego kwitnącego ziela rozmarynu lekarskiego Rosmarinus officinalis L. Olejek posiada słodki, świeży i ziołowy zapach. Był uprawiany przy domach już w starożytności, ponieważ miał chronić przed złymi duchami. Ma działanie antyseptyczne, stąd użycie go w tym mydle było jak najbardziej zasadne.

WĘGIEL AKTYWNY – to inaczej sproszkowany węgiel drzewny. Dzięki zastosowaniu wysokiej temperatury i ograniczonemu dostępowi powietrza węgiel aktywny przybiera postać kulki o strukturze porowatej. Ma zatem dużo większą powierzchnię właściwą i może wchłonąć więcej. Dzięki temu łatwo wchłania nadmiar sebum i zanieczyszczenia z powierzchni skóry.

MASŁO SHEA – do naszych mydeł używamy tylko i wyłącznie masła nierafinowanego, które nie zostało pozbawione cennych składników podczas rafinacji. Masło jest bogate w witaminy A, E i F. Masło shea jest niezwykle cenione przy produkcji mydła, gdyż część jego składników nie ulega procesowi zmydlenia, pozostaje w formie niezmienionej. Dzięki temu w sposób wyjątkowy odżywia skórę, a mydło staje się niezwykle pielęgnujące. W naszych recepturach masła shea nie oszczędzamy 😉

INFORMACJE DODATKOWE

Pamiętajcie, by mydło po użyciu trzymać w suchym miejscu. Najlepiej na mydelniczce z otworami na odpływ wody. Wtedy na pewno dłużej Wam posłuży.
Na niektórych partiach mydeł może pojawić się biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, występujące.

SKŁAD

SODIUM OLIVATE, SODIUM SHEA BUTTERATE, SODIUM COCOATE, GLYCERIN, SAPONIFIED CALOPHYLLUM TACAMAHACA SEED OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF OIL, SUCROSE, SEA SALT, CHARCOAL POWDER , MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL , LIMONENE*, LINALOOL*

*potencjalne alergeny, naturalnie występujące w olejkach eterycznych

Informacje

Darmowa dostawa
Obowiązuje przy zakupach powyżej 199 PLN

Expresowa wysyłka
Wysyłka w 24 godz. od momentu zaksięgowania wpłaty

Dostawa
Paczkomaty InPost – przedpłata 11.99 PLN, Paczkomaty InPost – pobranie 14.99 PLN, kurier DPD – przedpłata 11.99 PLN, kurier DPD – PickUp 11.99 PLN, kurier DPD – pobranie 14.99 PLN, Odbiór osobisty Warszawa – Bezpłatnie

Zwroty/Reklamacje
Zwrot zakupionego towaru w ciągu 14 dni od momentu zakupu

Opinie (0)

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

TOP

OSTATNIO PRZEGLĄDANE 0

Brak produktów na liście.

Zaloguj się

Utwórz konto

Administratorem Państwa danych osobowych jest firma Eko Solutions Europe Sp. z o.o. wpisana do KRS 0000866422 pod adresem ul. Spółdzielcza 14, 32-551 Babice, NIP 6282281325, REGON 387406995. Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w celu obsługi Twojej wizyty na naszej stronie, zarządzania dostępem do Twojego konta i dla innych celów o których mówi nasza polityka prywatności.

Odzyskiwanie hasła

Zapomniałeś hasło? Wprowadź swoją nazwę użytkownika lub adres e-mail. Otrzymasz link do utworzenia nowego hasła e-mailem.

Dodano do listy zakupów ZOBACZ LISTE ZAKUPÓW